Bijzonder


IMG_0055

 

Alle kinderdagverblijven hebben een eigen visie. Hoe je een visie in de praktijk brengt kan heel verschillend zijn, zo ziet het ene kinderdagverblijf zich als een opvangplek waar kinderen ook voor een uurtje mogen komen spelen en ziet het andere dagverblijf de kinderen het liefst de hele dag in de natuur. De verschillende visies en werkwijzen zorgen ervoor dat ouders kunnen kiezen uit de verschillende kinderdagverblijven die het beste bij hun past.
Om u een beeld te geven wat er bij ons bijzonder is, hebben wij de volgende kenmerken in het kort uitgelicht.

Kids&JoyDSCF1015 wil graag een tweede thuis zijn. We zijn in een normale twee- onder- één- kapwoning gevestigd middenin een woonwijk naast de bassischolen. Deze woning is gezellig en warm ingericht met onder andere, een hoekbank, sierhaard en kroonluchters. Zo kunnen wij de kinderen het warme en veilige gevoel van thuis geven.

IMG_0120Kinderen komen hier minimaal 2 dagen per week, zo raken ze sneller vertrouwd aan de omgeving en de twee vaste pedagogisch medewerkers. Op deze manier kunnen de kinderen een band opbouwen, krijgen ze een plek en een rol in de groep, durven ze zichzelf te laten zien! Daarnaast zorgt dit ook voor een stabiele groep.

Wij hebben standaard 10 kinderen in de groep, door deze kleine groepssamenstelling is er meer aandacht en tijd voor het individuele kind.

Door onze positieve sfeer durven kinderen zichzelf te zijn en te leren. Onze huisregels zijn gebaseerd op wat kinderen wel mogen in plaats van wat niet mag. En op het moment dat we kinderen iets willen leren doen we dit op een positieve manier. We gaan uit van lerende kinderen die veel complimenten nodig hebben wanneer iets goed gaat. Onze medewerkers hebben hier alles over geleerd in een tripple P cursus.

IMG_0128

Onze vaste gediplomeerde pedagogisch medewerkers werken vanuit hun hart en met passie. Zij zijn er alle dagen voor de kinderen, hierin zijn geen wisselingen, waardoor kinderen een warme band kunnen opbouwen en zich veilig en geborgen voelen bij hun vaste verzorgers.

 

DSCF0415 - kopieDe extra uitstapjes zorgen voor veel plezier. Elke dag boodschappen halen net als thuis, even lekker fietsen in de bakfiets, naar de kinderboerderij, even een brief posten of lekker op ontdekking gaan door het bos! Het hoort er allemaal bij!

Wij vinden het ook heel belangrijk om ook met u als ouder een goede band op te bouwen. Zo appen wij regelmatig even een leuke foto van uw kind, of gewoon even een appje om te laten weten hoe het gaat met uw kind, bent u iets vergeten? Dan brengen wij dit ’s avonds nog even langs, dus ons werk stopt niet als alle kinderen zijn opgehaald. Ook gaan we regelmatig even op visite als er een kindje jarig is of als er een broertje of zusje is geboren, zo hopen we te bereiken dat Kids&Joy voelt als een deel van de familie.

 

IMG_0112Ons Uk en Puk peuterprogramma biedt de peuters uitdaging. Puk ‘ons knuffelvriendje’ neemt de kinderen mee op ontdekkingsreis en onderneemt de leukste en leerzaamste activiteiten met de kinderen. Spelenderwijs worden de kinderen voorbereid op het basisonderwijs wat vooral in positieve sfeer wordt aangeboden waarin kinderen nieuwsgierig worden gemaakt en geprikkeld worden, maar ze moeten niets! Plezier beleven is het belangrijkste hierbij!

Wij organiseren verschillende activiteiten waarbij ouders en kinderen elkaar kunnen ontmoeten. We doen mee aan de carnavalsoptocht, organiseren een jaarlijkse barbecue, we doen mee aan het zomerfeest in Slagharen en organiseren opa- en oma dagen. Altijd groot feest!!!

Buiten slapen  DSC_5404

Onze kinderen slapen in lutje potjes. Deze zijn speciaal ontwikkeld voor kinderen om heerlijk beschermd te slapen in de gezonde buitenlucht.

brandweerWij hebben een heel stoer activiteitenprogramma voor de 4+ kinderen waarin ze zelf in een kinderraadsvergadering mogen aangeven wat ze graag zouden willen doen. Bijvoorbeeld: naar de bakker gaan, bezoek aan de brandweer, hutten bouwen, naar de varkensboerderij gaan enz. Deze activiteiten worden bedacht door de kinderen en door ons georganiseerd. Maar ook worden er zwemles en andere sporten aangeboden bij verschillende verenigingen.