Onze groepen


Afgelopen jaren hebben wij 4 groepen gecreëerd, waarmee wij de verschillende behoeftes van kind en ouder tegemoet willen komen. De groepen hebben ieder een eigen identiteit die passend is bij de leeftijden van de kinderen. Hieronder beschrijven wij in het kort onze groepen.

Ook mogen wij na de zomervakantie 2023 een groep in Hardenberg opstarten die dezelfde visie volgt als onze kinderopvang in Slagharen.
Lief 2            Stoer 2

Dagopvang

De groep waar kinderen zich thuis voelen!

Lief & Stoer zijn onze twee verticale groepen waar kinderen van 0 tot 4 jaar samenzijn. Beide groepen bieden opvang aan voor standaard 10 kinderen die minimaal 3 dagen in de week bij ons komen spelen. Ook zijn er op beide groepen 3 vaste verzorgers voor de kinderen die er elke dag voor onze kinderen zijn. Doordat wij werken met vaste kleine groepen zorgen wij voor een vertrouwde en veilige omgeving voor de kinderen. Alle kinderen en verzorgers kennen elkaar, eigenlijk één grote familie. Wij kunnen hier echt een band opbouwen met kinderen en dat is waar wij voor staan. Wij willen graag een tweede thuis zijn voor onze kinderen en een plek waar kinderen op nummer 1 staan!

De groepen zijn huiselijk ingericht met daarnaast ‘het beetje’ extra voor de kinderen. Daarnaast worden er allerlei activiteiten ondernomen met de kinderen. Net als in een gezin gaan wij regelmatig wandelen en fietsen, maar ook boodschappen doen. Ook een bezoekje aan de bibliotheek, speeltuin of de kinderboerderij wordt regelmatig gedaan.

Broertjes en zusjes spelen bij Lief en Stoer gezellig bij elkaar ‘net als thuis’. Maar om ook tegemoet te kunnen komen aan de verschillende ontwikkelingsniveaus en de behoeftes van de kinderen nodigen wij de peuters van zowel Lief als Stoer van ongeveer 2,5 jaar tot 4 jaar uit om gezamenlijk met hun leeftijdsgenootjes deel te nemen aan ons peutermoment van 9:00 uur tot 10:30 in onze chalet ‘Tof’. Dit zorgt ervoor dat zowel de baby’s, dreumesen en de peuters hun eigen moment krijgen. Op deze momenten bieden we specifieke leeftijdsgebonden activiteiten aan en is er echt even alle rust, tijd en aandacht! Bij het peuterprogramma werken wij met Uk en Puk, dat aansluit op het bassionderwijs. Puk neemt de kinderen mee op ontdekkingsreis en beleeft ondertussen allerlei avonturen met de kinderen. Spelenderwijs kunnen wij kinderen goed en vol zelfvertrouwen voorbereiden op het basisonderwijs. Samen leren spelen is leuk!

  • Klik hier voor het pedagogisch beleidsplan
  • inspectierapport Vergouwlaan 6, Stoer klik hier en hier
  • inspectierapport Vergouwlaan 8, Lief Klik hier

Blitzz 1

Buitenschoolse opvang

De groep waar kinderen graag bij willen horen.

Buiten schooltijd vangen wij met alle liefde en plezier de kinderen op. Wij willen onze kinderen een zinvol vrijetijdsprogramma aanbieden. Gewoon lekker chillen en relaxen, spelletjes spelen, lekker knutselen, buitenspelen, in onze speelhoeken spelen, boekjes lezen en nog veel meer. Net als thuis doen wat kinderen graag zelf zouden willen na een lange schooldag. Niks moet, alles mag. Vier vaste verzorgers zorgen er elke dag weer voor dat ze er voor onze kinderen zijn. Wij streven ernaar dat onze kinderen gehoord en gezien worden na een schooldag en dat ze op een vakantiedag een echte vakantiedag mogen ervaren en uiteraard veel plezier hebben met hun vrienden! Een prettige sfeer creëren waarin iedereen gewaardeerd en gerespecteerd wordt.Een fijn samenzijn staat voorop.

Daarnaast zorgen wij ervoor dat de kinderen elke dag weer genoeg afwisselende activiteiten krijgen aangeboden. Kinderen hebben zelf de vrijheid om te kiezen wat ze willen doen. Uiteraard spelen wij zoveel mogelijk in op de initiatieven van de kinderen en hun belevingswereld en wensen. Ons activiteitenprogramma kent een grote variatie. Zo willen we kinderen kennis laten maken met de verschillende sporten, hobby’s, maar ook talenten laten ontdekken. Zo bieden we elke week in een thema activiteiten aan. Denk bijv. aan een muziekweek waarin wij kinderen kennis laten maken met de verschillende muziekinstrumenten, of een week waarin wij een kook- of bakworkshop organiseren in onze eigen kookruimte. Of bijv. een week werken aan breien en haken, maar ook het maken van een echt spelbord of een les graffiti spuiten behoort tot de mogelijkheden. Ook nodigen wij voor onze thema’s gastdocenten uit of gaan wij hiervoor op uitje om zo de thema’s helemaal goed te kunnen laten leven. Kortom een leuk en afwisselend programma dat Tof, BlitZz en Cool is, waar niks moet maar kinderen juist graag willen!

Klik hier voor het pedagogisch werkplan van BlitZz/Cool.
Klik hier voor het laatste inspectierapport van BlitZz/Cool.

Klik hier voor het laatste inspectierapport van Tof.

De groep in Hardenberg

Na de zomervakantie 2023 starten wij ook in Hardenberg (Baalderveld) een groep, die dezelfde warme visie zal dragen als in Slagharen.De start van deze groep is voortgekomen uit een wens van mij en mijn gezin (Wendy Schlepers).Onze eigen kinderen hebben wij nu ruim 4 jaar een tweede thuis gegeven bij Kids&Joy in Slagharen maar wij zijn zelf woonachtig in Hardenberg.Nu onze oudste dochter naar de basisschool gaat werd de wens sterker om opvang te zoeken in Hardenberg voor onze eigen kinderen.Een kinderopvang zoals Kids&Joy is er helaas niet in Hardenberg.Omdat ik met eigen ogen zie en voel hoe fijn onze kinderen de visie van Kids&Joy ervaren. Hebben wij besloten om voor onze eigen kinderen en nog een aantal vriendjes en vriendinnetjes Kids&Joy ook in Hardenberg te gaan starten.Hetzelfde concept maar dan in Hardenberg met een eigen team, met vaste gezichten. In Hardenberg zal er eerst plek zijn voor maximaal 10 dagopvang kinderen ( 0 tot 4 jaar) en maximaal 6 kinderen tussen de 3 en 5 jaar oud.Tot 5 jaar oud is een bewuste keuze, omdat wij graag meegroeien met de kinderen qua leeftijd. Zo kunnen wij activiteiten aanbieden wat beter aansluit op het ontwikkelingsniveau van de kinderen. Kinderen kunnen hier dus gewoon blijven komen tot hun 12de, maar in het begin is er dus een bewuste keuze gemaakt voor de leeftijd van 0 tot 5 jaar.Ook deze groep is alleen bedoeld voor kinderen die minimaal 3 dagen in de week een tweede thuis zoeken. Zo houden we de groep klein, huiselijk en vooral persoonlijk en betrokken.We zullen sowieso de kinderen van de bassischool de Kern gaan brengen en halen, wellicht nog meer scholen maar hier zijn wij nog over in overleg.Sanne Wink zal deze locatie gaan opstarten met een vast team die wij op dit moment aan het samen stellen zijn.Heeft u vragen rondom onze nieuwe groep in Hardenberg dan zien wij uw vraag graag via de mail tegemoet. Info@kids-en-joy.nl