Samenwerkingen


Wij werken graag samen met de verschillende partijen,, samen staan we sterker! We hebben uiteindelijk allemaal hetzelfde doel en dat is namelijk de kinderen een goede en gezonde jeugd geven!

Oudercommissie

Onze samenwerking met de oudercommissie vinden wij van groot belang. Zij weten als geen ander waar ze als ouders behoefte aan hebben voor hun kinderen en wat dus belangrijk is.
Samen met de oudercommissie is de werkwijze en de visie van Kids&Joy ontstaan.
Ze denken mee met de veranderingen en geven advies hoe wij als kinderopvang passend bij onze visie kunnen inspelen op de veranderingen. De oudercommissie wordt betrokken bij het gehele reilen en zeilen van Kids&Joy. Samen denken, samen doen is: samen beter voor de kinderen!
Daarnaast organiseert de oudercommissie verschillende leuke activiteiten voor zowel de kinderen als ouders. Zoals het organiseren van het meedoen aan de carnavalsoptocht, de ouderavond, kletsavond, de grote schoonmaak en nog veel meer. Erg fijn om zo als kinderopvang de betrokkenheid van ouders te voelen! De oudercommissie heeft haar eigen mail adres.
Voor vragen mag u altijd mailen. oudercommissie@kids-en-joy.nl.

Consultatiebureau

We hebben goed contact met het consultatiebureau om ervaringen te delen betreft de ontwikkeling van kinderen. Het consulatie bureau komt hier 1 keer in de zoveel tijd een inloopspreekuur houden zodat ouders bij hen terecht kunnen met vragen over de opvoeding en ontwikkeling.
Wanneer er zorgen zijn gesignaleerd bij een kind zal de samenwerking met het consultatiebureau ook van groot belang zijn. Dit zal altijd met toestemming van ouders gebeuren en natuurlijk in samenwerking met ouders. Het consultatiebureau kan als tussen persoon dienen waardoor wij kinderen door kunnen sturen naar onder anderen b.v. de logopedie of de fysiotherapie.
Ook met die partijen wordt nauwe samenwerking gezocht, zodat we allemaal op 1 lijn zitten en het stimuleringsplan voor het kind zo prettig mogelijk kunnen laten verlopen.

De Basisscholen

De stap van ons naar de basisschool is een hele nieuwe belevenis voor kinderen en ouders. Deze stap willen wij graag zo fijn mogelijk laten verlopen door onze nauwe samenwerking met de scholen.
Doordat wij bij Stoer al bezig zijn om de kinderen voor te bereiden op het basisonderwijs door het peuter programma zijn kinderen al een beetje gewent aan de structuur van een dag, regeltjes, bepaalde activiteiten en natuurlijk de omgang met andere kinderen in een groep.
Een warme overdacht naar school zorgt ervoor dat school al voorbereid is op de komst van het kindje. We komen met alle kinderen 1 a 2 keer even mee draaien op school, gewoon lekker samen met hun vaste betrokken leidster van STOER. We proberen de juf daarnaast in het kort een beeld te geven van het kindje, waar he b.v. heel blij van wordt, wat het juist minder prettig vind, hoe het staat in de ontwikkeling en waar de juf extra aan kan denken met het kindje.
Zo hopen we dat de juf zodra het kindje ook zelf gaat wennen op de basisschool goed voorbereid is op de komst en meteen kan inspelen op de behoefte van het kindje.
Omdat we met onze BlitZz kids gebruik mogen maken van het gebouw van de regenboog gaan kinderen ook alvast minimaal 1 maand voordat ze 4 jaar worden, wennen bij BlitZz. Fijn met de vertrouwde leidster van STOER mee en wennen aan het nieuwe gebouw en de andere speelwijze van BlitZz. Ze raken langzaam al vertrouwd aan het gebouw en de juffen die er nog rondlopen. Een hele fijne ervaring voor de kinderen om zo al vast te wennen aan de grote stap die op deze manier steeds minder groot wordt. (Scholen)

kwinkslag regenboog vonder

De verschillende verenigingen

De BlitZz kids hebben op dinsdag de keuze uit de verschillende sporten.
Bewegen is gezond en willen we dan ook maar graag stimuleren!
Op dit moment werken we samen met de gymnastiek vereniging SGVenL, en het Zwembad De Slag Hardenberg waar kinderen zwemles of turnles krijgen op de dinsdag. Zo kunnen de BlitZz kids in onze tijd gewoon naar de sporten toe gaan net als hun vriendjes en vriendinnetjes.

Verschillende andere partijen

Om verantwoorde en veilige opvang te kunnen bieden zijn de adviezen van de verschillende partijen van groot belang. Zo vragen wij om adviezen van de GGD op het moment dat er b.v. een besmettelijke ziekte is geconstateerd of kunnen we informatie opvragen bij de gemeente om b.v. een gezin te helpen in financiële zin maar ook in de zin van brandveiligheid werken wij samen met de brandweer van Slagharen, die brandoefeningen uitvoeren waardoor ze in geval van nood ons gebouw goed kennen.

brandweer