Onze Visie


Wat wij het belangrijkste vinden in de kinderopvang zijn ‘de Kinderen’!
Wij willen een plek zijn waar de kinderen op nummer 1 staan!
De onderstaande symbolen zijn gekozen om in het kort onze belangrijkste uitgangspunten samen te vatten om u, in het kort een beeld te kunnen geven van Kids&Joy.

thuisEen plek waar kinderen zich thuis voelen in de huiselijke en warme sfeer.

liefdeWaar vaste pedagogisch medewerkers die er elke dag zijn, de zorg vande kinderen met veel liefde en passie verzorgen.

positiefWaar kinderen zich zelf kunnen zijn en waar de positieve benadering centraal staat.

plezierWaar in kleine groepen wordt gewerkt om zo aan de individuelen aandacht en behoeftes te kunnen voldoen.

plezier2

Een plek waar kinderen met veel plezier naar toe komen om de warmste kindervriendschappen op te bouwen en waar het kind nog gewoon kind mag zijn!

Kids&Joy werkt anders! Een sfeer die u zelf moet voelen!

                                                            Kids&Joy biedt meer dan alleen spelen!

Mijn naam is Wendy Schlepers en ben de trotse eigenaar van Kinderopvang Kids&Joy.
Een aantal jaren geleden kreeg ik de kans om mijn visie op kinderopvang in de praktijk te brengen.
Ik wilde mij onderscheiden, anders zijn dan andere kinderdagverblijven!
En dat is gelukt! Bij ons staan de kinderen echt op nummer 1!
In onze werkwijze luisteren wij naar de kinderen, wat hebben ze nodig en hoe kunnen wij aan hun behoeftes voldoen! Hoe bieden wij kinderen een warme en veilige sfeer waar ze de ruimte vinden om zichzelf te ontwikkelen in hun eigen tempo en met hun eigen, unieke talenten. Waar worden de kinderen blij van en hoe kunnen wij hierop inspelen?

In de eerste levensjaren van een kind is structuur, liefde en geborgenheid het belangrijkste wat je een kind kunt bieden. Dit willen wij hier bieden door een huiselijke sfeer te creëren die goed aansluit op de thuissituatie en waar ze de warmte van thuis ervaren. Daarnaast werken wij met vaste leidsters die vol passie de grote verantwoordelijkheid en zorg op zich nemen en die er alle dagen voor de kinderen zijn.
Door een minimale afname van 2 dagen te vragen zijn onze groepen kleiner dan in andere kinderdagverblijven en komen de meeste kinderen hier drie hele dagen, waardoor het net 1 groot gezin is. Voor ouders kan het heel makkelijk zijn om kinderen even een uurtje weg te kunnen brengen, maar dan bouw je geen band op met kinderen en kunnen de kinderen niet de warmte voelen en wij het gevoel van thuis niet geven die we ze nu wel bieden.
We bieden de kinderen graag een tweede thuis maar ook voor de ouders is dit heel belangrijk, het overdragen van het meest dierbare bezit vraagt veel vertrouwen, vertrouwen die wij als team zullen moeten creëren. Onze betrokkenheid en aandacht voor de communicatie speelt hierbij een belangrijke rol.
Verder bestaan onze groepen standaard uit 10 kinderen.
In de meeste kinderdagverblijven worden er nu 16 kinderen opgevangen. Wij willen kinderen graag persoonlijke aandacht bieden en ze rust en regelmaat geven.
Persoonlijke aandacht voor de kinderen is heel belangrijk: het kind echt kennen, kunnen helpen in hun ontwikkeling, eigen talent laten ontwikkelen, maar vooral het kind zien!

Hier werken wij voor de kinderen! Niet in het belang van de ouders of van de organisatie, maar echt uit pure liefde voor de kinderen!

Een plek waar kinderen op nummer 1 staan!
Dat is waar wij voor gaan!